úterý 28. srpna 2007

Made in ... třeba Indočína

Ten, kdo byl natěšen, že se po osmi letech vrátila ODS k moci musí být zklamán. Vládnutí Mirka Topolánka se bez nadsázky dá označit jako fiasko. Po půlročním NIC se nakonec za pomoci uplacených poslanců Melčáka a Pohanky podařilo doslova usmolit vládu. V čele stanul pan "fuck off", který svým chováním propagoval nevychovaného, vulgárního a arogantně namachrovaného Burana, - pan Topolánek. Vedle něj stanul předseda levicových Zelených, levicově-pravicový Bursík. Opravdové eso však vytáhli lidovci. Jako pravá ruka premiéra se doslova octnul a vyskytl pan Čunek. Další významnou postavou této partičky je ministr financí. Železný Egon české politické scény, Kalousek. Tento pán je opravdový machr v ustávání skandálů. Jeho poslední číslo jak se ze spojence komunistů stát ministrem pravicové vlády, a to v rozmezí několika týdnů, je excelentní. A to ho ještě jeho straničtí kolegové sesadili z pozice předsedy strany. Chvilku už to vypadalo, že už je Kalousek politickou mrtvolou, ale to by nebyl on, aby se z toho nevymotal.
Vznik tohoto Topolánkova cirkusu made in Východní Evropa umožnila korupce dvou poslanců. Nejdříve se tajné síly made in Dalík snažili uplatit poslance Ploce. Ten se ale s překvapením zkorumpovat nenechal a vše nahlásil. Pozdější podmínečné odsouzení agenta ODS za korumpování je opravdu bojem proti korupci made in české soudy a český právní stát.
Nakonec to ale vyšlo a kapříci putovali do kapes Melčáka a Pohanky. A tak si pan Topolánek mohl oddychnout. I když sestavit vládu za takových poměrů je ve střední Evropě ostudné. Ale jen člověk neznalí pana premiéra by se divil. Jeho podnikání, které dopadlo tak jako jeho manželství bylo taky hezké a zůstali po něm dluhy, z kterých se nemusí zpovídat jen díky fintičce made in český právní systém.
Nakonec se těšme na reformy made in cirkus Topolánek. To nic a hovínko co přinesou, nás budou stát dost peněz.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

S tak tesnym pomerem sil levice vs pravice se ani nedalo nic jineho cekat.

A to ze nam chybi vyrazne politicke osobnosti na kterych neulpelo tuny spiny to je taky pravda.

Bohuzel.

Anonymní řekl(a)...

Frantisek Hucek - ley.cz - Po letech vladnuti CSSD jsem se dostavil k volbam a volil ODS, jen proto abych zjistil, ze se mne zas udelali debila, naslibovali neco co predem vedeli ze nesplni, a ani nechteli splnit.. To by jim ti co je financuji dali! Kdyby snizili prijmy do statni pokladny z ceho by kradli? Proste hnus a bohuzel je zcela jedno z pera jake parlamentni politicke strany je, bohuzel.. Otazka zustava: "Co s tim udelame?"